Хасково

177 се дипломираха от Езиковата гимназия, Лора и Наджие най-добри по БЕЛ в областта

177 зрелостници се дипломираха тържествено от хасковската Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“.

Церемонията беше в двора на училището. Първо беше посрещнато училищното знаме, всички изслушаха на крака химна на гимназията и бяха поздравени от директора Деян Янев.

Две от абитуриентките на Езиковата са постигнали най-високите оценки на матурата по български език и литература в Хасковска област. Лора Стаматова и Наджие Бекир са изкарали по 5.98 на държавния зрелостен изпит. Средният успех от матурите е 4.82.

Повечето от зрелостниците ще учат в университети в България – основно в Пловдив и София. Има и такива, които ще продължат образованието си в Западна Европа.

Междувременно на 22 и 23 юни в Езиковата гимназия ще се проведат Дни на отворените врати. Ученическият съвет ще запознае гостите с условията на обучение и с начините за провеждане на образователния процес в училището. Поканени са всички ученици от основните училища в областта, учители и експерти.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Jack Bauer
Jack Bauer
22.06.2022 0:52 0:52

Това ученички ли са или магистраладжийки?

Смеещ се на коментара, написан от Jack
Смеещ се на коментара, написан от Jack
22.06.2022 1:04 1:04

Никога не съдете по корицата на книгата. ;)

Светльо
Светльо
22.06.2022 5:37 5:37

бъдете живи и здрави и все така красиви

РАДОСТ
РАДОСТ
22.06.2022 15:22 15:22

БРАВО МИЛИ НАШИ ДЕЧИЦА , ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ НАПРЕД И НА ГОРЕ ! БЪДЕТЕ С ОТВОРЕНИ ДУШИ ЗА ДОБРОТО И ИСТИНСКИТЕ ЗНАНИЯ ,РЕАЛИЗИРАЙТЕ И СБЪДНЕТЕ МЕЧТИТЕ СИ ! НАПРАВЕТЕ БЪЛГАРИЯ ДОСТОЙНО МЯСТО ЗА ЖИВЕЕНЕ ! НЕКА СЕ ГОРДЕЕМ С ВАС , МИЛИ НАШИ ДЕЧИЦА ! ДЕРЗАЙТЕ !

Back to top button