Хасково

Компютърните науки и педагогиката остават най-желани от хасковските кандидат-студенти

Много абитуриенти вече подават документи за кандидатстване в родните университети в центъра в хасковското читалище „Заря“.

За поредна година най-желаните специалности са Начална и предучилищна педагогика, както и софтуерни науки. Зрелостниците кандидатстват основно в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ и Тракийския университет в Стара Загора, съобщи за Haskovo.info Димитрия Ночева от Центъра за кандидатстудентска подготовка и информация.

Абитуриенти
Димитрия Ночева

В центъра се примат документи за 28 университета. Сред изключенията са Художествената академия в София, Медицинските университети в Пловдив, Плевен и Варна и Техническият университет във Варна.

АбитуриентиПри някои университети има поскъпване на таксите. Сроковете също са различни – за Пловдивския университет например ако се кандидатства с изпит, срокът е 23 юни, а с оценка от матура – 27 юни. Центърът в „Заря“ ще работи до 3 юли.

Новост тази година е, че освен дипломата за завършен 12 клас се изисква и удостоверение за завършен първи гимназиален етап – 10 клас. Причината е, че има балообразуващи оценки и от първия гимназиален етап. Това създавало известни затруднения и забавяло подаването на документите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
miroslav
miroslav
22.06.2022 18:27 18:27

pak shte izpra6tame za razplod nashite momicheta v plovdiv,sofiq varna burgas ruse i t.n.

Бивш нач....к
Бивш нач....к
22.06.2022 22:02 22:02

На кого е фирмичката г-жо?

Feim
Feim
24.06.2022 1:25 1:25

I da kandidatvat vuv vuzovete studentite nqmat budeshte v bulgariq ako nqmat vruzki za jalost tova e deystvitelnata istina pri tazi inflaciq sys tezi skupi vuzove za jalost prosto nqma smisal

Back to top button