Хасково

Министерството на културата финансира реставрацията на църква и светилище

Православния храм „Св. Архангели Михаил и Гавраил“ в Хасково получава 58 000 лв. за реставрация на стенописите на централния свод и източната страна. Средствата идват от Министерството на културата в рамките на бюджетната програма „Опазване на недвижимото културно наследство“ – 2022 г.

Част от стенописите в църквата, строена през 1861 г., са реставрирани през 2020 г. с подкрепата на министерството, за което Haskovo.info писа. Сега се създава възможност консервационно-реставрационните работи да бъдат продължени и завършени.

Министерството на културата отпусна 48 000 лв. и за фасадна и друга реставрация и консервация на Светилището на нимфите и Афродита край димитровградското село Каснаково -паметник на културата от национален мащаб. Археологическият обект има важно значение за развитие на културния туризъм, той се посещава и от много деца и ученици с образователна цел, се посочва в мотивите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button