Хасково

1 500 декларации за корпоративни данъци очакват от НАП – Хасково 3 дни преди крайния срок

Близо 7 900 от фирми в Хасковска област, които плащат корпоративен данък, са обявили доходите си 3 дни преди крайния срок, съобщават от НАП. Очакват се още 1 500 декларации.

Декларирането и внасянето на корпоративен данък е до 30 юни. Същият срок важи за данъка върху разходите, данъка върху приходите на бюджетните предприятия, данъка върху приходите от помощни и спомагателни дейности по смисъла на Закона за хазарта, както и за данъка върху дейността от опериране на кораби.

Срокът за деклариране и внасяне на данъка и окончателните социални и здравни осигурителни вноски за лицата, извършващи дейност като еднолични търговци, както и за лицата, избрали този ред на облагане, е също 30 юни. Заедно с годишната си данъчна декларация те трябва да подадат и декларация Образец 6 с общия размер на дължимите за предходната година осигурителни вноски.

Подаването на данъчните и осигурителните декларации, както и плащането към бюджета, се извършва онлайн чрез Портала да електронни услуги на НАП с персонален идентификационен код за физически лица или с квалифициран електронен подпис.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button