Регион

Избраха Иван Христов за втори мандат председател на съда в Тополовград

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет единодушно избра Иван Христов за втори мандат председател на Районен съд – Тополовград.

Той има над 25 години юридически стаж в органите на съдебната власт. Професионалната му кариера започва през 1997 г. като следовател в Окръжна следствена служба – Ямбол. На 2 май 2006 г. встъпва в длъжност съдия в Районен съд – Тополовград, където с решение на съдийската колегия от 1 май 2015 г. е назначен за административен ръководител. След изтичане на първия му управленски мандат е определен за изпълняващ функциите председател на съда, считано от 15 април 2020 г.

Според него председателят на съда също трябва да има 100% натовареност. Той се ангажира да насърчава съдиите и съдебните служители да участват в обучения и семинари за повишаване на професионалната компетентност. Предвидени са мерки за осигуряване на срочното разглеждане на делата, като ангажиране на служителите в регистратурата на съда при проверка на приложените документи, уведомяване на страните в процеса чрез използване на технически средства, прилагане на дисциплиниращи мерки спрямо длъжностните лица за връчване на съдебни книжа, допълват от ВСС.

Подкрепа за него заявиха Георги Чолаков – председател на ВАС, и Цветинка Пашкунова – член на ВСС, като отбелязаха притежаваните професионални и нравствени качества и управленските умения, показани в успешния първи мандат. Посочени бяха създадената изключително добра организация на работата в съда и изградените отношения между съдиите и съдебните служители.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button