Хасково

Мотористи и полицаи с демонстрация по пътна безопасност пред ученици в Хасково

Мотористи от клуб „Райдърс“ и пътни полицаи направиха демонстрация по пътна безопасност пред ученици от хасковската ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“ в Хасково.

Инициативата е във връзка с Деня на безопасност на движението и провеждащата се акция „Ваканция! Да пазим децата на пътя“. Инспектор Николай Каменов от Пътна полиция обясни на учениците, че при навършването на 16 г. могат да изкарат книжка за мотопед, а на 18 г. и при завършен 10 клас – за мотоциклет.

МотористиМладежите бяха посъветвани винаги да спазват пътните знаци, защото те са сложени след анализ и спасяват животи. За нарушителите има санкции. Електрическите превозни средства трябва да се карат по велоалеи, а ако няма – най-вдясно по пътя, като за тях също важат пътните знаци. Правила има и за велосипедистите, обясниха от КАТ.

МотористиПреди демонстрациите мотористите от „Райдърс“ посъветваха младежите винаги да карат с каски и подходящо облекло, да не превишават скоростта, да спазват правилата за движение.

Началникът на Пътна полиция – Хасково Димо Чобанов каза, че със засилването на потока от румънски туристи ще има повече екипи на КАТ с камери по пътя за Маказа. Покрай Курбан Байрам се очаква засилване на трафика от гастарбайтерите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button