Регион

Водосвет на Петровден в новата църква в Георги Добрево

Литургия и водосвет бяха отслужени на Петровден от отец Трифон Караджонов в новата църква, носеща имената на апостолите Петър и Павел в село Георги Добрево, съобщават от община Любимец.

„Църквата все още не е завършена. Предстои още много работа докато приключат ремонтните дейности. Но за година и половина успяхме всички заедно – дарители и инициативна група, да доведем сградата до този вид. Има още доста да се работи по иконостаса и пода, а дворът е в доста окаяно състояние. Аз съм обнадежден, че с помощта на дарители и родолюбиви християни, ще успеем да довършим това свято дело“, казва кметът на селото Александър Карачобанов. От името на настоятелството той раздаде хляб и риба на всички присъстващи.

ПразникПървата копка и основополагащият камък на църквата се поставиха на 20 февруари 2021 г. Благодарение на дарения терен, финансовата помощ на община Любимец и много частни дарители, православният храм е изграден с монтирани камбанария и позлатен кръст. Дарителската кампания продължава.

Празник

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button