Спорт

Националите със силно хасковско участие се стягат за Европейското по плажен хандбал

Националните отбори по плажен хандбал за юноши и девойки до 16 години се събират на 5-дневен лагер утре във Варна, съобщи за Haskovo.info ръководителят на групата Мариана Стаматова.

При момичетата има две хандбалистки от отбора на Хасково – Мария Красимирова и Яница Борисова, както и три състезателки от Свиленград – Kaлинa Cтoянoвa, Диaнa Aлeĸcиeвa и Aнeлия Дoнчeвa. При юношите в състава е вратарят на „Асти 91“ (Хасково) Никола Делчев. На 5 юли националите заминават за участие на Европейското първенство в Чехия и се връщат на 12 юли.

Треньори на девойките са Ирина Миладинова и Тефик Парафитов, а в треньорския щаб на юношите е друг хасковлия – Самет Муртазали. Преди 5 дни хасковската група се завърна от Световното по плажен хандбал на остров Крит, където натрупа още опит. Междувременно Ирина Миладинова беше на треньорски курс в Нидерландия и вече има второ ниво по плажен хандбал.

ХандбалВъв Варна пък започва Европейското първенство по хандбал в зала за юноши до 20 г., на което хасковлията Виктор Ванчев няма да може да участва заради здравословни причини.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button