Регион

Намериха над 10 кг. марихуана в „двойна“ газова бутилка на кола

Над 10 кг. марихуана са открити при проверка на лек автомобил на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

На 16 юли около 10 часа на пункта на изход за Турция пристигнал лек автомобил с български регистрационен номер, управляван от български гражданин. Шофьорът с инициали А. В. е пътувал сам. В зоната за митнически контрол, той е обявил, че няма нищо за деклариране.

КанабисКолата е селектирана за щателна митническа проверка, при която митничарите открили във вътрешната част на газовата бутилка в автомобила втора – с по-малки размери. В нея имало два полиетиленови чувала с марихуана. Наркотичното вещество е с общо бруто тегло 10,180 кг. и е на стойност 40 720 лева.

Водачът е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура – Хасково да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

През последните седмици митничарите на Капитан Андреево са открили близо 20 кг. наркотични вещества в напускащи страната леки автомобили с българска регистрация. Други 9,020 кг. марихуана също бяха открити наскоро в газова бутилка на лек автомобил.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button