Спорт

Злато и бронз за Хасково на държавното по колоориентиране

12 състезатели от хасковския клуб „Компас 1994“ с председател Тодор Стратиев участваха на Държавното първенство по колоориентиране, организирано от клуб „Вариант 5“ от Търговище в селата Ковачевец и Заветно, Община Попово. В състезанието се включиха над 400 участници на възраст от 9 до над 70 г. от 28 клуба.

В петъчния следобед се състоя спринтовата дистанция в село Ковачевец с дължина на маршрутите от 4 до 8 км, по права линия в зависимост възрастта на състезателите. Маршрутът се преминава задължително с велосипед и карта, а преминаването през контролните точки се регистрира с безконтактни чипове, които всеки състезател носи със себе си. Теренът в селото бе почти равнинен и това бе причина за високата скорост. Победител при мъжете стана европейският шампион в средната дистанция по ски-ориентиране от тази година Станимир Беломъжев от Троян, а при жените Косара Ботева от Габрово.

СъстезаниеВ събота се проведе дългата дистанция в село Заветно с дължини от 9 до 26 км за различните възрастови групи. Силно пресеченият терен, трудните за каране пътища и горещото време затрудниха много състезателите. Победител в елитната група отново стана Станимир Беломъжев, а при жените този ден спечели Илияна Илиева от Габрово.

СъстезаниеХасковските участници се представиха много добре и през двата дни, доволен е Стратиев. Даниел Йорданов при 12-годишните заслужи бронзово отличие в дългата дистанция и 5-то място в спринта, 12-годишната Елица Ксиаопу е 11-та в спринта, а 18-годишните девойки Ивана Йорданова е на 5-то място в спринта, а Дияна Янева е на 6-то място в дългата дистанция. Даяна Попова при 20-годишните пък е 6-та в спринта.

СъстезаниеВетераните също не отстъпиха от добрите си позиции. Николай Попов и Николай Стилев заеха 4-ти места, Делчо Йорданов е 7-ми, а Петър Стратиев спечели златен медал в спринтовата дистанция.

В неделя състезанията продължават с щафетните бягания, като хасковският клуб ще участва с три щафети.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Gero
Gero
25.07.2022 10:50 10:50

:) ‘държавното по колоориентиране’ хаха не можем да се откъснем от соц мисленето. Продължаваме да се варим с вятъра и да гоним кухи медали

Back to top button