Хасково

1.5 млн. лв. корпоративен данък внесоха десетте фирми с най-голяма печалба в Хасковска област

Почти 1.5 млн. лв. корпоративен данък внесоха десетте фирми в Хасковска област с отчетена най-голяма печалба за 2021 година. Само първите три от тях са добавили към държавния бюджет близо 600 000 лв., съобщават от офиса на НАП в Хасково.

Сред първите десет с най-добри показатели за счетоводната 2021-а са дружества от Хасково, Димитровград и Свиленград. Дейността им е разнородна – от производство на собствена продукция до търговия, изкупуване и препродажба, като има и фирма, предлагаща потребителски кредити.

Кампания по деклариране и плащане на дължими корпоративни данъци на база извършвана дейност през предходната година приключи преди по-малко от месец. В областта до 30 юни бяха платени близо 17 млн. лв. данъци – с близо 4 млн. лв. повече в сравнение с миналата година.

В срок до 30 септември фирмите могат да подадат коригиращи декларации в случай, че установят погрешно декларирани данни. Поправката на вече предоставена в НАП информация става с подаването на еднократна коригираща декларация, след изтичане на срока за подаване на годишната данъчна декларация, но преди 30 септември на текущата година. Коригираща декларация се подава онлайн чрез електронните услуги на приходната агенция, достъпни с персонален идентификационен код на НАП или с електронен подпис.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button