Хасково

МРРБ отпуска над 16 млн. лв. за ремонт на улици и водопроводи в Хасковска област

Окончателен списък на обектите, които ще бъдат финансирани в Хасковска област обявиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Общата сума на ремонтите е 16 366 261 лв. Става въпрос за 13 обекта в региона. По-рано през юли от министерството поискаха финансиране от 46 413 610 лв. за ремонти в Хасковска област от министерски съвет. В крайна сметка са отпуснати с 30 млн. лв. по-малко.

Финалният списък с проекти е съставен от експертите в МРРБ, които работиха заедно с експертите от Националното сдружение на общините в Република България. Класираните обекти са от всички подадени искания от кметовете в МРРБ от февруари насам и в Министерство на финансите в последните дни. Спазени са критериите проектите да обхванат максимален брой общини и население и да имат годна проектна и техническа документация, включително валидно разрешение за строеж. Отпадна изискването за избран изпълнител след процедури по Закона за обществените поръчки, допълват от МРРБ.

През тази година общините ще получат 50% от необходимото финансиране за всеки обект. Това условие бе договорено със сдружението на общините. Причината е, че за някои проекти няма да има физическо време да бъдат завършени до края на 2022 г., тъй като местните администрации тепърва ще провеждат процедури по Закона за обществените поръчки, уточняват от ведомството.

234 общини ще получат 418 млн. лв. за реализирането на 297 проекта.

Ето и всички обекти в Хасковска област, одобрени за финансиране:

  1. Подмяна на главен външен водопровод от тръбен кладенец до водоем село Крепост и захранване на промишлена зона за 541 480 лв.
  2. Рехабилитация и реконструкция на част от улица „Бузлуджа“ и улица „Подп. Калитин“ в Димитровград за 1 822 000 лв.
  3. Реконструкция и подмяна на магистрален водопровод в Ивайловград от изпускателна шахта №1 – втори Етап за 1 600 000 лв.
  4. Доизграждане, реконструкция и рехабилитация на участъци от канализационната мрежа на Любимец за 2 496 719 лв.
  5. Подмяна на вътрешна водопроводна мрежа в маджаровското село Бориславци за 500 000 лв.
  6. Рехабилитация на гравитачен водопровод от каптажа Сърница до Помпена станция „Сърница“ и до Помпена станция „Караманци“ първи етап на територията на община Минерални бани за 1 716 454 лв.
  7. Изграждане на ВиК мрежа в Свиленград за 1 155 035 лв.
  8. Рехабилитация на булевард „България“ в Свиленград за 868 200 лв.
  9. Подмяна на водопроводна мрежа по улиците: „Драва“, „Тутракан“, „Генерал Столетов“, „Отец Паисий“, „Шейновска“ и „Александър Стамболийски“ в Симеоновград за 669 500 лв.
  10. Реконструкция на водопровод по улиците: „Миньорска“, „София“, „Варна“, „Бенковски“, „Пирин“ и „Родопи“ в Тополовград за 2 224 324 лв.
  11. Ремонт на общински път в Тополовградско за 1 934 592 лв.
  12. Основен ремонт на съществуваща водопроводна мрежа и сградни отклонения по улица „Балкан“ в Харманли за 224 550 лв.
  13. Вътрешна водопроводна мрежа на хасковското село Маслиново за 613 407 лв.

МРРБ предлага да се отпуснат 46 413 610 лв. за ремонт на водопроводи и пътища в Хасковска област

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
хасковлийка
хасковлийка
30.07.2022 18:50 18:50

Браво за кмета на гр. Хасково! Хвала на такъв кмет! Много добре е защитил града си и проблемите с водопроводната мрежа! А, пишеше едни отговори на гражданите от ул. „Щип“ как работел, за да осигури финансиране за подмяна на водопровода на улицата! Сега като закипи един труд по села и паланки на областта, а в града, където са най-много авариите, гражданите ще чакат! Такъв кмет е нужен на града ни – басейн на Ямача, втори кучкарник на летище Узунджово и безопасност при тротонетките! Ние сме търпеливи- ще дочакаме изборите! Но, не очаквайте да плащаме тихо и безропотно вода от 4 лв/ куб м, която се лее под асфалта и в основите на домовете ни и е и мръсна!

Back to top button