Регион

РИОСВ глоби с 60 000 лв. ТЕЦ-а в Димитровград

Поредна санкция за изпускане на неорганизирани емисии от ТЕЦ „Марица 3“ в Димитровград наложи РИОСВ – Хасково. Наказателното постановление за 60 000 лева е след извършена проверка през март, съобщават от екоинспекцията.

Тогава проверяващите са констатирали, че централата нарушава условията за опазване на околната среда в издаденото комплексно разрешително. От котелното помещение в атмосферния въздух са се изпускали неорганизирани емисии от вредни вещества със сиво-черен цвят.

С това е нарушено Условие 9 „Емисии в атмосферата“ на издаденото на оператора Комплексно разрешително. То изисква всички емисии на вредни вещества от инсталацията да се изпускат в атмосферния въздух организирано през Комин №1 с височина 100 метра при нормален режим на работа.

Наказателното постановление може да бъде обжалвано пред съда в 14-дневен срок.

След тази санкция издадените наказателни постановления за ТЕЦ-а от началото на годината са общо в размер на 146 500 лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Ало
Ало
06.08.2022 16:21 16:21

И пак ще падне в съда

Back to top button