Регион

Намериха злато за 165 000 лв. в лек автомобил на Капитан Андреево

Поредна контрабанда на бижута пресякоха митничарите на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Вчера на пункта е пристигнал лек автомобил с българска регистрация, пътуващ от Турция за България. В него са били шестима души, които не са декларирали внос на стоки.

По метода „анализ на риска“ колата била селектирано за щателна митническа проверка. Във фабрична кухина под предната пасажерска седалка били открити 24 полиетиленови плика с бижута. Още три пакета били намерени в бельото на водача.

Според експертизата на вещото лице откритите 1 838,20 грама бижутерийни изделия са от 14-каратово злато и са на обща стойност 165 438 лева.

Контрабандните златни накити и лекият автомобил са били задържани. На 31-годишния водач е наложена парична гаранция от 3 000 лв. и забрана да напуска страната, допълват от прокуратурата.

Само преди няколко дни бяха открити близо 3 кг. златни и сребърни накити, скрити в специално изграден тайник на автобус. От началото на годината митничарите на Капитан Андреево са задържали близо 83 кг. златни и сребърни бижута.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button