Хасково

Хасковлийка осъди общината за разноските по лечението на блъснато бездомно куче

Жена осъди община Хасково да й плати разноските, направени за лечението на блъснато бездомно куче в града, става ясно от решение на районния съд.

Случаят е станал точно преди година, когато около 20 часа хасковлийката разхождала домашните си любимци на тротоара по булевард „Раковски“. Тя се натъкнала на потресаваща гледка – на тротоара лежало тежко ранено бездомно куче, вероятно блъснато от автомобил. Около животното се били събрали уплашени деца, които търсили помощ от някой възрастен. Други хора помогнали на жената да пренесе кучето до намиращата се наблизо ветеринарна клиника.

Ветеринарният лекар установил, че кучето има множество разкъсвания на сухожилия и се наложило да му се направи спешна операция. Назначена била и терапия. Животното било прието в клиниката на 11 август и е изписано на 7 септември.

На 12 август ищцата подала сигнал за случая до кмета, директора на ОДБХ и областния управител. Не получила отговор само от кметството. Безстопанственото куче било предадено на служители от общинския приют, където било кастрирано. На 2 декември животното било осиновено в село Стамболийски.

Хасковлийката настоява общината да й заплати сумата от 501 лв. с лихвите, която тя е платила за лечението на пострадалото куче, което по закон е ангажимент на кметството.

Според община Хасково искът е допустим, но е недоказан и неоснователен.

В крайна сметка съдът приема, че общината дължи на жената сумата от 501 лв., представляваща обезщетение за направени разходи за лечение на безстопанствено наранено куче, заедно с лихвата. От кметството ще трябва да платят и деловодни разноски на ищцата в размер на 500 лв.

Решението подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Мария
Мария
15.08.2022 20:31 20:31

Ами нервите на жената са съсипани.Това също трябва да и се плати!! Най-малко 2000 лв.Да им е за урок на кметовете дето нехаят!Ако беше в нормална страна щяха да реагират адекватно.И животните искат да живеят!!

Back to top button