Любопитно

Любо Киров и Нина Николина ще пеят за празника на Димитровград – ПРОГРАМА

Любо Киров и Нина Николина са сред звездите, които ще пеят за празника на Димитровград.

На връх 2 септември специално за 75-годишнината на Димитровград ще пее Любо Киров. Начало на концертите на сцената на площад „България“ ще постави концерт-спектакълът на Нина Николина JAZZ & TRADITIONS VOL.2, който ще е на 31 август. Следващата вечер е посветена на колорита на българските народни танци с изпълненията на бургаския професионален фолклорен ансамбъл „Странджа“.

Събитията в празничната програма стартират с изложение на ретро соцавтомобили на 27 август от 9 ч. до Голямата пейка. В „Соцавтосалон“ ще могат да се разгледат возила, част от автопарка в страната през втората половина на XX век като Москвич, Жигули, Вартбург, Фиат, Волга.

Станалият традиция Пиано бар на открито е планиран за първия ден от програмата от 20:30ч. В красиво осветеното и аранжирано пространство на площад „Поезия“ ценителите на музиката ще могат да пеят и танцуват с изпълненията на Пейо Филипов и групата HIT MACHINE. Специално за доброто настроение ще се погрижат и талантливите изпълнители и финалисти от „Гласът на България“ Георги Костадинов, Виктория Главчева и Елена Кокорска.

Ново в програмата е Летният Кино бар, който също ще е на площад „Поезия“, но в неделната вечер. Хубав български филм, питиета и много емоции очакват киноманите. Вечерта ще започне час по-рано с концерт „Музиката в киното“ на Забавно-духов оркестър. Любими популярни парчета от български и световни филми ще радват любителите на киното.

Следващата вечер в магичната атмосфера на Извора на нимфите и Афродита от 20:30ч. ще може да се гледа театралната постановка „Самодива“. За целта ще има организиран транспорт с автобуси от града и желаещите ще могат да се записват за пътуването в Исторически музей.

Единственият в Хасковска област Планетариум НАОП „Джордано Бруно“ ще предложи вълнуващи космически преживявания из Вселената през следобедните часове на 27 и 28 август. Чрез дигиталната апаратура любителите на Космоса ще пътешестват в четири различни филма: От Земята до Вселената, Слънцето, из Далечни светове и Космическо търсене.

ПразникДимитровград ще посрещне своята 75-годишнина със специално лого, създадено от дизайнера-график Тома Гълов. Стъпващ върху концепцията за поколенията, изграждащи града, вплетени в две отворени длани, логото на Димитровград напълно покрива слогана „Обърнат към бъдещите поколения“, допълват от кметството.

Програмата отделя специално внимание и на децата. В предиобеда на 28 август централната градска алея отново ще се превърне в място за игри, забавления, работилници и песни за децата в специално подготвения Детски празник. През седмицата в Градска библиотека „Пеньо Пенев“ ще има вълнуваща среща с автограф с авторите и представяне на интерактивната книга Тиктокология: Тикток енциклопедия. Дългоочакваните велосипеди-награди в играта „Опознай Димитровград, за да го обикнеш“, организирана от ОП „Детски и младежки център“ ще бъдат изтеглени на 1 септември от 19ч. на площад „Поезия“.

Почитателите на спорта ще могат да се насладят на три турнира – по Футбол на малки врати, Тенис на корт и Стрийтбол. За празника на града ще се изиграе и специален демонстративен футболен мач на стадион „Миньор“ между легендарните футболисти, тръгнали в своята кариера от Димитровград и младите футболни надежди на ФК „Димитровград 1947“.

Няколко изложби ще бележат празничната програма. Експозиция на произведения за Димитровград ще покаже Градска библиотека „Пеньо Пенев“ в изложбата „Димитровград в художествената литература“, която ще може да се види от 29 август. Същият ден ще бъде открита и тематичната постоянна изложба „Градът“ на булевард „България“. Акцент в програмата ще бъде и изложбата „Владимир Димитров – Майстора“ в Художествена галерия „Петко Чурчулиев“. Историческият музей ще покаже прелюбопитни факти и предмети, свързани с производството на българското розово масло в експозицията „Духът на маслодайната роза“. В градска библиотека ще има и две съпътстващи изложби – „Панчо Русев – 100 години от рождението му“ – документална витрина за именития димитровградчанин и голям дарител на библиотеката, както и изложбата „Бригадирски стършел“ с карикатури, епиграми, хуморески от първия издаван в града вестник „Млада гвардия“.

На 2 септември по традиция ще бъде представен уникалния календар на Община Димитровград 2022/2023, както и ще се проведе Тържествената сесия на Общински съвет – Димитровград, на която ще бъде връчено отличието „Почетен гражданин“.

Тази година програмата ще продължи и след кулминацията на празничния 2 септември. На 3 септември ще бъде време за любителите на екстремните преживявания, моторите и рока. На басейн „Химик“ след обяд ще започне Pool moto party с провеждането на забавни водни игри. Почетна обиколка на мото клуб „Викинги“ ще постави началото на най-зрелищното шоу с каскади Extreme Stunt show, в което ще участват едни от най-добрите каскадьори в стънта. Вечерта в Rock the Town „ВОПЪЛ“, „Ghost Warfare“ и „White Walkers“ са групите, които ще забиват с феновете на спортен комплекс „Раковски“.

ПРОГРАМА

75 ГОДИНИ ДИМИТРОВГРАД

28.08 – 03.09.2022г.

 

27.08.2022г./събота/

 

09.00ч. Соц автосалон”  – изложение на ретро автомобли от социализма  – паркинг до Голямата пейка

09.00ч. Турнир по тенис на корт – тенис кортове

10.00ч. Турнир по футбол на малки врати – финал – стадион „Раковски”

15.00ч. Космически пътешествия: От Земята до Вселената (продължителност 31 мин.)  – ЦПЛР-НАОП  „Джордано Бруно”

17.00ч. Космически пътешествия: Слънцето (продължителност 24 мин)  –  ЦПЛР-НАОП  „Джордано Бруно”

18.30ч.  „Новите футболни надежди” – демонстративен футболен мач между футболните легенди  на Димитровград и ФК„Димитровград 1947” юноши  – стадион „Миньор”

20.30ч. Пиано бар на открито с участието на Пейо Филипов и бенд – пл.„Поезия”

 

28.08.2022г./неделя/

 

09.00ч. Турнир по тенис на корт – тенис кортове

10.30ч. Детски празник – централна алея на бул.„България”

15.00ч. Космически пътешествия: Космическо търсене (продължителност 38 мин.) –  ЦПЛР-НАОП  „Джордано Бруно”

17.00ч. Космически пътешествия: Далечни светове (продължителност 55  мин) –  ЦПЛР-НАОП  „Джордано Бруно”

18.00ч. Стрийтбол – ОУ„Пенчо Славейков”

20.00ч. „Музиката в киното” – концерт на Забавно-духов оркестър-Димитровград– централна алея на бул.”България”

21.00ч. Летен Кино бар – пл.„Поезия”

 

29.08.2022г./понеделник/

 

11.00ч. „Димитровград в художествената литература” –    експозиция на произведения за Димитровград – Градска библиотека „Пеньо Пенев”

18.00ч. – Откриване на постояна изложба „Градът” – бул.”България”

20.30ч. „Самодива” – театрална постановка на Театър „Любомир Кабакчиев” – Извор на нимфите и Афродита

 

 

30.08.2022г./вторник/

 

18.00ч. Изложба „Владимир Димитров – Майстора”  – Художествена галерия „Петко Чурчулиев”

 

31.08.2022г./сряда/

 

11.00ч. „Тиктокология: Тикток енциклопедия” – представяне на интерактивната книга и среща с автограф – ГБ „Пеньо Пенев”

18.00ч. Изложба „Духът на маслодайната роза” – Исторически музей

20.30ч.JAZZ & TRADITIONS VOL.2 – концерт-спектакъл на

Нина Николина

 

01.09.2022г./четвъртък/

 

19.00ч. – „Опознай Димитровград, за да го обикнеш“ –  награждаване на участниците в играта – пл.„Поезия”

20.30ч. – Концерт на професионален фолклорен ансамбъл „Странджа” гр.Бургас – пл.”България”

 

02.09.2022г. /петък/

 

12.00ч. Представяне на календара на Община Димитровград`2022/2023 – Лятна градина на ГБ „П.Пенев”

18.30ч. Тържествена сесия на Общински съвет – Димитровград – зала „Гросето”

20.00ч. Празничен концерт 75 години Димитровград и концерт на Любо Киров – пл. „България”

 

03.09.2022г. /събота/

 

14.00ч. Pool moto party – басейн „Химик”

19.00ч. Почетна обиколка на Димитровград – 20 години мото клуб „Викинги”

19.30ч. Extreme Stunt show  – зрелищно мото шоу и каскади –

бул. „Д.Благоев” /отсечката от ул. „Р.Ролан” до кръгово пред Спортна зала/

21.00ч. Rock the Town – с участието на групите „ВОПЪЛ”, „Ghost Warfare” и „White Walkers” –  спортен комплекс „Раковски”

 

 

*Турнир по футбол на малки врати – 23.08 – 27.08.2022г.  – от 18.00 часа –

стадион „Раковски”

*Изложба „Панчо Русев – 100 години от рождението му”- документална витрина – Градска библиотека „Пеньо Пенев”

*Изложба „Бригадирски стършел”карикатури, епиграми, хуморески в.Млада гвардия

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button