Хасково

Въртят полицаите между районните управления за по-ефективен контрол на пътя

Започва ротация на полицаите между отделните Районни управления на полицията в Хасковска област, за да се избегне факторът на познанствата с шофьорите, съобщи за Haskovo.info началникът на Пътна полиция Димо Чобанов.

Това е един от начините да се постигне по-добър контрол и превенция на пътя по време на масовите акции в цялата страна.

Ежедневно се осъществява линеен контрол, включително и по магистрала „Марица“. Полицейски автомобили се движат в трафика, за да установяват нарушители. Сред акцентите са проверките на шофьорите на камиони по магистралата, заради интензивния трафик към и от границата. Така бяха заловени няколко пияни и дрогирани шофьори през последните дни.

Акция
Димо Чобанов (вдясно)

Използват се активно камерите, които са разположени, по рискови участъци, аутобана и пътя за Маказа. Всички полицаи в областната дирекция са държали изпит и вече могат да работят по Закона за движение по пътищата, включително и да тестват с дрегерите за алкохол и наркотици. Така се увеличават проверяващите на пътя, допълни Чобанов.

АкцияСпоред него именно завишеният контрол в последно време е сред причините за намаляване на тежките произшествия през тази година в сравнение с миналата с 24, а загиналите са с 12 по-малко.

Днес в Хасково започнаха проверки по метода на широкообхватния контрол. Проверяват се шофьори на леки, товарни автомобили и автобуси. Днес преди обяд проверките бяха на изхода на Хасково в посока Димитровград. През първия половин час беше съставен фиш за 20 лв. на шофьор за липса на технически преглед и бяха връчени няколко електронни фиша.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Име
Име
23.08.2022 12:05 12:05

В тая държава простотията не спира

Бойко
Бойко
23.08.2022 12:32 12:32

Има ли пресаташета и защо ги държат, ако са налични?

Анонимен
Анонимен
23.08.2022 12:46 12:46

Най-после да ви видим в действие!

Янко Димитров
Янко Димитров
23.08.2022 14:36 14:36

Чудя се сега мен къде ли ще ме врътнат.

гергана
гергана
23.08.2022 15:14 15:14
Отговор до  Янко Димитров

ти миличко началник ще ставаш, а след избори дитутат.

Back to top button