Регион

15-годишният от лагера в Харманли е шофирал автобуса, убил двамата полицаи

15-годишният сириец от бежанския лагер в Харманли е шофирал автобуса от вчерашната катастрофа в Бургас, при която загинаха полицаите Атанас Градев и Йордан Илиев, съобщиха от прокуратурата.

Това е потвърдено от свидетелски показания и ДНК-експертиза. Повдигнато му е обвинение, като го грози наказание от 3 до 10 г. затвор. То е по-леко, защото е непълнолетен.

Момчето и още двама сирийци са обвинени в трафика на 47-те нелегални мигранти в автобуса, сред които е имало 13 деца. Предвиденото наказание е от 1 до 6 г. и глоба от 5 000 до 20 000 лв. Всички са задържани до 72 часа, като предстои в съда да бъде внесено искане за техния постоянен арест.

Задържан е и български гражданин, на който предстои да му бъде повдигнато обвинение за съучастие. Това е собственикът на транспортната фирма в Харманли, от която е бил закупен автобусът.

Haskovo.info припомня, че автобусът е бил закупен от харманлийската фирма за 6 000 евро. Мигрантите са натоварени в района на Малко Търново и са потеглили към Бургас. Патрули на два пъти са се опитали да спрат автобуса, но водачът не се е подчинил. Последвала е гонка, която завърши с фаталната катастрофа, при която загинаха двамата полицаи.

15-годишен от лагера в Харманли е сред задържаните за катастрофата със загиналите полицаи

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
26.08.2022 16:26 16:26

Това си е чист терористичен акт! Автобус с близо 50 камикадзета,ислямски джихадисти,се врязва в полицейска кола! Ами ако не бяха те,спирайки го къде би се врязъл в оживения булевард!? Да ги съсят не за инцидент,а за тероризъм

Атанас
Атанас
27.08.2022 1:50 1:50

Докато има намесени политици и шефове по митниците няма да има оправия всяко чудо за три дни 😉да не забравяме все пак че сме Бг помия и лайна докато съществува тая измет наречена власт всичко ще си е по старо му

Back to top button