Хасково

Откриха трите социални блока с 48 апартамента, приемат документи за настаняване

Трите социални блока с общо 48 апартамента в хасковския квартал „Орфей“ бяха официално открити днес.

Жилищата са напълно обзаведени. От днес започва и кандидатстването за настаняване в тях. Комисия от общината ще разгледа документите на кандидатите. С решение на общинския съвет месечният наем е 60 ст. на квадрат полезна площ.

БлоковеБлоковете бяха довършени по проект на стойност 2 072 687 лв., който е за Интегриране на маргинални общества чрез изграждане на социална инфраструктура. Лентата символично прерязаха кметът Станислав Дечев и Делчо Кирчев от фирмата изпълнител.

БлоковеКметът благодари на фирмата изпълнител, че е завършила обекта въпреки трудностите, които са се появили в хода на работата. „Надявам се, че с изграждането на новата социална инфраструктура в тази част на града, да дадем пример за един по-добър начин на живот“, каза Дечев.

В жилищата ще се настаняват хора в неравностойно положение, които не могат да си позволят собствен дом или жилище под наем на пазарни цени.

Хората, които могат да бъдат настаняване в новите социални жилища:

1. Бездомни хора и/или такива, живеещи в много лоши битови условия: лица, които нямат собствено жилище и не притежават движима или недвижима собственост и/или идеални части от нея, която може да бъде източник на доходи, както и не са сключили договор за безвъзмездно ползване на имот, не са настанени в специализирана институция на държавна и/или общинска издръжка;

2. Родители с деца, вкл. непълнолетни родители, многодетни семейства, деца с влошено здраве и такива с увреждания;

3. Хора в риск от бедност и социално изключване.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
01.09.2022 12:59 12:59

И най вече хора с връзки..като някой от сегашните

Анонимен
Анонимен
01.09.2022 13:23 13:23

След 3 месеца всичко ще е леш, мангалите не прощават нито се интегрират, те рушат и осмърдяват всичко

Луд
Луд
01.09.2022 17:09 17:09

Дайте ги сега на шопарламата обзаведени готови безсрамници дайте ги на хора които наистина имат нужда

jack daniels
jack daniels
02.09.2022 0:04 0:04

Ei tozi nai-vsqsno s rizkata bqlata. ako ne e i toi visokoplaninski djentalmen ili dahliq se besq ot krasta direktno,ebahti i suratq,na mazen kurban e karal mai vmesto bani4ki kato malak ,gledano momche!

Орфей
Орфей
03.09.2022 20:30 20:30

Квартала покажете, да се види къде са тези блокове

Back to top button