Регион

Поредна проверка край Хасково: завършват интерконектора с Гърция до седмица – ВИДЕО

Няма пречки търговските количества газ да потекат по интерконектора с Гърция от 1 октомври. Това установи поредната проверка на хода на строителството.

Регионалният министър Иван Шишков коментира, че предстои да бъде монтиран вентилатор в едно от акумулаторните помещения, както и поставянето на няколко шахти. Асфалтира се и пътят към центъра.

Фирмата изпълнител се е ангажирала всичко да бъде довършено до края на следващата седмица.
По този начин до края на другата седмица трябва да приключи първия етап и да се премине към въвеждане в експлоатация, подписване на акт 15 и да тръгне държавна приемателна комисия.

ПроверкаС приключването на строителството може да започне търговският пренос на газ. Вече се правят проби с гръцката страна, коментираха от фирмата собственик на тръбата.

Областните управители съдействат общините, през които преминава газопровода, да предават нужните документи. В четвъртък пък всички строителни фирми са поканени на среща в МРРБ, за да се отчете всичко свършено.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button