Хасково

С един по-малко са вече кандидат-депутатите в Хасково

Кандидатите за депутати в 29 МИР – Хасково вече са с един по-малко и са 209.

От Централната избирателна комисия обявиха за недействителна регистрацията на Петко Илчев Петков като кандидат за народен представител, предложен от Коалиция „Справедлива България“. Той е на 8 място в хасковската листа.

От „Информационно обслужване“ са изпратили писмо до ЦИК, че са констатирали несъответствия. Петков е бил регистриран като кандидат за народен представител в листите на коалицията в РИК – Бургас, РИК – Кърджали и РИК – Хасково.

Съгласно Изборния кодекс обаче кандидат за народен представител може да бъде предложен за регистриране само от една партия или коалиция най-много в два многомандатни изборни райони. Ако бъде регистриран в повече райони действителни са първите два по време на регистрация. В случая Петков е регистриран първо в Бургас и Кърджали, а на трето място в Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button