Хасково

Шофьорите на линейки в Хасковско на протест за по-високи заплати

Шофьорите на линейки в Хасковска област стягат протест с основно искане за по-високи заплати.

Преди обяд те се събраха на работна среща в управлението на ЦСМП – Хасково, за да изложат своите искания. Шофьорите получават по 910 лв. Те обаче недоволстват, че по този начин техният труд е изравнен с този на санитарките. Някои от тях дори заявиха, че ще станат санитари, за да нямат толкова големи отговорности за тези пари, които получават.

Очакванията са шофьорите да получават 990 лв. със задна дата от май. Те обаче коментираха пред Haskovo.info, че и тези пари ще бъдат „изядени“ от растящата инфлация. Искането им е за заплата около 1 300 лв. Предстои насрочването на протест, в който се очакват да се включат други техни колеги от страната.

От ръководството на ЦСМП – Хасково коментираха, че всички групи персонал в центъра са над прага на основните трудови възнаграждения по Колективния трудов договор. 78 са шофьорите на линейки в Хасковска област.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Дилян Добрев енергетикът
Дилян Добрев енергетикът
12.09.2022 15:08 15:08

Гелов този дебел измекяр да развърже кесията , не да се прави на министър-председател .

Анонимен
Анонимен
12.09.2022 15:13 15:13

В стремежа си да плюете даже не сте се сетили, че показвате огромна некомпетентност. Болницата няма общо с ЦСМП. Заплатите на шофьорите не зависят по никакъв начин от МБАЛ и от Гелов. Ама нали е важно да си покажем простотията и да оплюем някого, какво значение имат фактите?!

Живков
Живков
12.09.2022 16:08 16:08

Какви 1300лв. бе хора?Този физически труд и психически година след година,влизането и работа със всякакви зарази и мизерия,обиди,заплахи от всякакви индивиди- това е труд който заслужава поне 3000лв заплата и достойна пенсия при този стандарт.Шофьорите като се пенсионират ги гонят а държат фелдшери пенсионери лапащи пари от две места отделно има и такива с телк,тази дискриминация трябва да спре.Най – натоварената служба и най-разделената.За съжаление това сме ние българите!

Боби
Боби
12.09.2022 23:37 23:37

Като не им харесва, да напуснат.Не са незаменими.А за свалянето и носенето на пациенти им се плаща на ръка.

Back to top button