Регион

Стартира нова процедура по спиране с административна мярка на ТЕЦ „Марица 3“

Нова процедура по спирате на ТЕЦ „Марица 3“ в Димитровград чрез налагане на принудителна административна мярка е започнала Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково. Централата е уведомена за това с писмо днес.

Предприятието беше спряно от Електроенергийния системен оператор в събота след няколко часа превишаване на нормите за серен диоксид в града, като част от стойностите бяха рекордно високи за последните години.

След получаването на уведомлението за процедурата от ТЕЦ-а съобщиха, че няма да възобновят работа на котлите до изясняване на ситуацията.

По-рано в своя официална позиция за замърсяването на въздуха те заявиха, че имат съмнения за отчетените от стационарната станция в града стойности на серен диоксид, въпреки че превишаванията са констатирани и от други станции, които не са официални. Междувременно в Димитровград от събота работи и мобилна станция, резултатите от която трябва да потвърдят стойностите на стационарната.

Haskovo.info припомня, че Принудителна административна мярка беше наложена на ТЕЦ „Марица 3“ и през пролетта. Предварителното й изпълнение, т.е. спирането на работата на централата обаче беше отхвърлено от Върховния административен съд, а същинското разглеждане е насрочено за следващия месец.

Спряха ТЕЦ-а в Димитровград за 2 дни заради отровения въздух

Екоминистерството издаде заповед за спиране на ТЕЦ Марица 3 в Димитровград

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button