Любопитно

Хореографът на „Китна Тракия“ събра в книга 42 хора от Хасковска област

Хореографът на ансамбъл „Китна Тракия“ Иван Иванов представи тази вечер в зала „Хасково“ книгата си „Традиционни фолклорни хора от Хасковско“ – дар от поколенията.

Авторът разказа, че е започнал събирането на хората на терен преди 10 г. По време на пандемията, когато залите бяха заключени, той е имал повече време и е събрал 42 хора в книгата. В нея има снимки и описание на народни носии от региона. Използван е архив и от Регионалния исторически музей.

КнигаРедакторът Недялко Бакалов изрази надеждата, че това няма да е последната книга на автора. Той беше подкрепен и от рецензента доц. д-р Димо Енев от АМТИИ – Пловдив. По думите на преподавателя събрани в книга хората могат да стигнат до повече хореографи, които да ги включат в репертоара на своите групи и ансамбли.

КнигаИван Иванов благодари за подкрепата на община Хасково, Тракийското дружество „Георги Сапунаров“ и Народно читалище „Тракия – 2008“. Премиерата на книгата е в празничната програма за Дните на Хасково.

Книга

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button