Регион

Двама министри: ТЕЦ-ът в Димитровград няма да работи заради риск от европейски санкции

ТЕЦ „Марица 3″ в Димитровград продължава да не работи, като в момента сe намаляват мощностите“, заяви на пресконференция служебният министър на околната среда и водите Росица Карамфилова.

Както Haskovo.info писа, на предприятието беше наложена втора принудителна административна мярка. Причината е в обгазяването на Димитровград миналата събота.

Карамфилова припомни, че срещу България в момента има две наказателни процедури за качеството на атмосферния въздух – едната е свързана с нарушаване на нормите на серен диоксид, а другата с фини прахови частици.

Министърът на енергетиката Росен Христов каза, че заради замърсяването от този ТЕЦ страната ни рискува да се лиши от 30% от енергетиката си. „Да отворим нещо, което произвежда 65 мегавата с риск да затворим ТЕЦ-ове за над 3 000 мегавата, може да си представите къде е общественият интерес“, заяви той.

Стартира нова процедура по спиране с административна мярка на ТЕЦ „Марица 3“

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button