Регион

Димитровград тегли 3.7 млн. лв. кредит за два от големите си проекти

Община Димитровград да кандидатства за близо 3.7 млн. лв. кредит от Фонд ФЛАГ за финансиране на два от големите си проекти предлага с докладна до общинския съвет кметът Иво Димов.

Единият проект е на стойност 11 960 316 лв. и е свързан с подобряване качеството на атмосферния въздух чрез подмяната на печките на твърдо гориво с климатици. Плащанията към изпълнителя за доставка и монтаж на климатиците се извършва на 4 месеца и са средно по 1 200 000 лв. на четиримесечие. Сумата е непосилна за общинския бюджет преди верифицирането и превеждането й от Управителния орган на оперативната програма, се казва в докладната.

Предложението е проектът да се финансира с краткосрочен инвестиционен заем от Фонда в размер до 2 500 000 лв. Погасяването на кредита ще бъде извършено при окончателно верифициране и получаване на сумите от Управляващия орган до 12 месеца от подписване на договора за кредит.

От кметството искат да изтеглят от Фонда и до 1 190 000 лв. кредит за реализацията на проекта по обновяването на драматичен театър „Апостол Карамитев“. Ремонтът ще струва 2 213 319 лв., като от Управляващия орган е получен аванс в размер на 645 803 лв.

С друга своя докладна кметът предлага да се удължи срока за погасяване по договор за финансиране на проекта за благоустрояването на парк „Марица“. Става въпрос за 1 554 000 лв. Причината е, че има забавяне на съгласувателни процедури с НИНКН и Министерството на културата, което възпрепятства общината да издаде разрешително за строеж.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button