Хасково

Започна ремонт за 1.1 млн. лв. на алеята на Кенана

Започна ремонт на пешеходната алея на хасковския парк „Кенана“, съобщават от общината.

Тя е дълга 2,5 км., като за последен път през 2007 г. в началото на алеята е извършен частичен ремонт заради построяването на скейтборд площадката. Останалата част от асфалтираната пешеходна зона е силно разрушена. Има пукнатини, слягания, лошо отводняване, дупки и кръпки. Участъците, които са изпълнени с каменни плочи са изкривени и затревени. Бордюрите са потънали. Стълбищата са пропаднали и опасни.

Всичко това предстои да се промени осезаемо в рамките на 6 месеца. Такъв е срокът на договора за ремонт на настилките на пешеходната алея на „Кенана“. Той е сключен на 26 август 2022г. Стойността на ремонта е 1 100 000 лв. с ДДС.

Вече започна работа по асфалтовата настилка, който включва локален ремонт на уляганията и пропаданията по трасето, включително нова пътна основа и цялостно преасфалтиране с плътен асфалтобетон на площ от 14 400 кв.м. Работата беше инспектирана от кмета Станислав Дечев.

РемонтПредстои алеята с каменна настилка да бъде изцяло ремонтирана. Ще се пренаредят съществуващите каменни площи и ще се положат нови от 1700 м2.

В участъка, където са монтирани уредите за спорт на открито, предстои да се положи ударопоглъщаща каучукова настилка. Мястото за стрийт фитнес ще се разшири значително. Там ще бъдат монтирани нови уреди за тренировки и тази зона ще стане най-голямата открита зона за спорт в Хасково. Островите, разделящи двойните алеи, се ограждат с нови вибропресовани бордюри. Предстои да се смени почвата в зелените площи.

РемонтНай-невралгичната част от пешеходната алея са пропадналите стълбища. Те ще се ремонтират основно. Предстои да се направят нови стъпала и да се изгради рампа за преминаване на хора с физически увреждани и майки с колички. На алеята ще се подменят пейките. Съществуващото озеленяване ще се запази. Ще бъдат премахнати само храстите и израстъците от дървета, които са обхванали алеята.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Чакането свърши
Чакането свърши
16.09.2022 17:18 17:18

Нааааааай-най-после

Rockrider
Rockrider
16.09.2022 17:58 17:58

Как 6 месеца?
Ако сравним със 100-те метра пътека под Ямача, която я влачат втора година… Кенана трябва да го ремонтират поне 6 години (първи етап – от лятното кино до стъблището).

Мен
Мен
16.09.2022 19:51 19:51

Не хвърляйте старите камъни да има за ремонт на парковете

Айдън
Айдън
18.09.2022 2:47 2:47

ТО ХУБАВО ЩЕ ОПРАВЯТ КЕНАНА , АМИ И ГРАДА КАТО ЦЯЛО Е ЗА РЕМОНТ !

Back to top button