Избори 2022 - Предизборни публикации

Демократична България: Не бива да се поддаваме на популизъм. Икономиката ни е здрава

Българският бизнес показа завидна устойчивост и трудолюбие през последните две ужасни години и икономиката ни е здрава, но разбира се това не означава, че възможностите ни са неизчерпаеми и трябва да се спре с политическия популизъм. Това заяви в Хасково евродепутатът Радан Кънев, който подкрепи кандидатите за народни представители на „Демократична България“ в Хасково.

Ние трябва да имаме поне една дясна политическа сила, която да се опира на здравия разум в политическата си програма и да сме достатъчно силни, за да гарантираме в следващия парламент пазарното развитие и геополитическата ориентация на страната, категоричен беше той.

Ако на изборите на 2 октомври не се сбъднат прогнозите за ниска избирателна активност ние ще имаме възможност за стабилно управление, но за целта всеки глас е важен, допълниха и кандидатите за депутати с водач на листата Катя Панева.

През последната година показахме безспорно, че имаме устойчива политика, която отстояваме, заяви Панева и припомни, че сред приоритетите й като депутат и областен управител на Хасково са достъпната вода, чистият въздух и работещата икономика.

Демократична БългарияДецата ни не трябва да плащат дългове цял живот и затова приветствам силната листа на „Демократична България“ в Хасково, каза Радан Кънев. Той е сред двигателите на проекта за водоснабдяване на Пловдив и Хасково от каскадата „Доспат – Въча“ – проект, който е възобновен от Катя Панева и пловдивския областен управител и предстои да се търси финансиране. За съжаление няма как то да дойде изцяло от Европа, но ще направим всичко възможно поне частично парите да бъдат осигурени от Брюксел, каза Кънев. Това може да стане като бъде включено и производството на електроенергия от възобновяеми източници.

В България както и в цяла Европа преди зимата енергетиката е тема номер 1. Но за съжаление у нас дебатът е предизборен и е основан на лъжи, включително и от страна на служебния кабинет, смята Радан Кънев.

Според него тези лъжи са опасни и всяват паника сред хората, които се страхуват безпричинно, че например може да останем без ток. Кънев припомни, че няма дори и теоретична опасност от това, тъй като България е износител на електроенергия дори и в най-студените месеци.

Демократична БългарияСтраната печели огромни суми от енергетиката и именно сега е моментът те да се използват по предназначение и да се инвестират за следващите 10 години. Тези пари също така са достатъчни за компенсации заради високите цени. Важно е да се обърне внимание и на хората, които се отопляват на дърва и пелети, защото те в момента плащат най-скъпо.

Хората жадуват за това България да има устойчиво правителство, а за целта е нужно всеки да гласува, защото ниската избирателна активност всъщност облагодетелства купения и контролирания вот, категорични са кандидатите за народни представители на „Демократична България“. Те припомниха, че сред най-важните цели за България са влизането в Шенген и Европейската икономическа зона с приемането на еврото от 2024 година.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button