Любопитно

Художници претвориха забележителностите на Свиленград

С изложба от 20 картини, представящи забележителности от Свиленград и района, завърши осмото издание на Националния пленер „Нарисувани усещания“, съобщават от общината.

Експозицията в Арт галерията откри кметът арх. Анастас Карчев. Той благодари на художниците за участието в Свиленградския пленер, който е част от празничната програма за Деня на града – 5 октомври и 110-годишнината от освобождението му. Събитието се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата.

ИзложбаТази година в пленера участваха десет творци – Mилчo Taлeв и Гeopги Cĸyмoв oт Πoмopиe, Гaбpиeлa Πeтpoвa, Teoдopa Шaндapoвa, Heбoйшa Cтaнĸoв и Mилeнa Cтaнĸoв oт Coфия, Taньo Πaвлoв oт Пловдив и oт Cвилeнгpaд – Paдoмиpa Bълĸoвa, Taня Apнayдoвa и Яниca Гeopгиeвa.

В периода от 20 до 25 септември те претвориха през своя поглед исторически забележителности от Свиленград и общината. На платната са изобразени връх Шейновец и паметникът там, старият мост, Червеното училище, сградата на Историческия музей, паметникът на ген. Никола Иванов, скалната църква в Михалич, бронзовият глиган от гробницата в Мезек и др. Използвани са техниките маслена живопис и акрил, изображенията са както в реалистичен и експресивен стил, така и в абстрактен.

Картините остават дарение в Художествения фонд на община Свиленград. Те могат да се видят в Арт галерията до края на месец октомври.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button