Хасково

Куче нападна други две в парк „Ямача“

Куче от японската порода Акита ину е нападнало други две кучета и ги е наранило, съобщават от полицията.

Инцидентът е станал снощи около 18 часа в района на стадион „Хасково“ в парк „Ямача“. Кучето нападател е с паспорт, а 60-годишната му собственичка заявила пред полицаите, че животното е избягало от двора на дома й на улица „Граничар“, защото дворната врата била отворена.

Униформените са й съставили полицейско разпореждане, а служители на КОРЗ – акт. Заведена е полицейска преписка.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

8 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Иван
Иван
07.10.2022 9:59 9:59

докато общината спи и не следи за спазване на собствените си правила и налага ефективни наказания ще е така … сега са кучета и е жестоко, преди беше дете и е трагично , но общината не си е направила изводите … Общината да се размърда да реши проблема с домашните кучета – регистрация и контрол при отглеждането, а не хората да ги е страх от пуснати кучета и децата да играят в чисти паркове а не о.рани и о.икани . Проблема с бездомните кучета – кастриране, прибиране в приют на проявяващите агресия.

Анонимен
Анонимен
07.10.2022 10:02 10:02
Отговор до  Иван

Не че общината се справя със задълженията си, ама хайде да не търсим вина там за всичко. В случай става въпрос за домашно куче с паспорт. Отговорността е на собствениците. Те трябва да понесат вината изцяло.

Иван
Иван
07.10.2022 10:44 10:44
Отговор до  Анонимен

помисли върху съотношението регистрирани/нерегистрирани , кучета на каишка/пуснати , стопани които почистват след кучето си/стопани които не почистват след кучето си.
Отговорноста и вината е на собствениците, но превантивния контрол е на съответни служби – когато правила се спазват от ~5% от хората … трябва да се наложи по-строг и ефективен контрол и процента ще нарасне до приемливи нива и подобни неща ще са инциденти, а не обичайна практика.

John
John
07.10.2022 11:02 11:02
Отговор до  Анонимен

Как, пък да не търсим вината в общината, не им се занимава с кучета, не им се занимава с увеличаване на данъците им, просто бъркат в бюджета и крадат средства от други приходи да покриват кучкарските вересии!

Жожоба
Жожоба
07.10.2022 14:49 14:49
Отговор до  John

Ако общината вдигне данъка за кучетата, тогава собствениците им могат да си кажат, ми аз плащам толкова много, ще си правя каквото искам. Така, че българинът все ще измисли как да му е угодно на него, а не какво се изисква да прави по правило

Павчо
Павчо
07.10.2022 11:52 11:52

Кучето беше като някой кръвожаден звяр,цялото окървавено,тъй като преди това беше буквално изкормило кученцето на едно момиче, пред очите ми се спусна и нападна момче с куче, а паркът беше пълен с майки и децата им!!! Кучето е нападало и хора,но нещата пак са потулени!!! Полицията безспорно реагира много бързо и няколко патрулни пристигнаха на място, но но за съжаление наказанието за безхаберните стопани едва ри ще е достатъчно сериозно.Това куче е обучавано да убива ,а разсеяна лека едва ли ще успее със смешен акт съставен и , да компенсира ужаса ,който изживява един куп хора и деца!!! Подписка и сериозни наказания за подобна безотговорно!!! Цената на чистокръвни куче от тази порода е между 3000 и 5000лв!!!

пепи
пепи
08.10.2022 9:08 9:08

Не разбирам защо е писано че имат Акита ину след като притежателите са с друга порода куче.Акитата не са толкова агресивни кучета.Ако не се лъжа им е някаква смеска кангал или вълкодав.Както и да е вината е изцяло тяхна преди години имаха ротвайлер който си го пускаха без повод и пак нападаше кучета и хора и нямаше санкции…

пепи
пепи
08.10.2022 9:08 9:08

Нека има големи санкции за тях!!!

Last edited 1 year ago by пепи
Back to top button