Хасково

Проверяват 8 фирми в Хасковска област заради нелогично високи касови наличности

Започват проверки на 8 фирми в Хасковска област заради нелогично високи касови наличности, като контролът ще се разширява, съобщават от НАП.

Близо 12 800 рискови лица в страната са посочили в годишните си финансови отчети за 2020 г., че държат в брой над 100 000 лева, а в 2 500 от тях вече започват проверки и ревизии. Данъчните преброяват, описват и сравняват сумите в касата с тези, които са посочени в счетоводните отчети.

Наред с контролната кампания на място, рисковите лица ще получат електронни писма или обаждане от Информационния център на НАП. По този начин приходната агенция насърчава фирмите доброволно да прегледат отново счетоводните си документи и да направят корекции в годишните си финансови отчети, в случай че са допуснати неточности.

Дружествата, допуснали технически грешки, могат да се възползват от предоставената им възможност да коригират сами данните и да подадат счетоводните си данни отново, допълват от офиса на НАП в Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button