Любопитно

Хасковски хористи пеят за 125 г. „Славей“ в Харманли

Детски хор „Орфей“ при хасковския Младежки център и камерна формация „Орфей+“ ще се представят от 18 часа на сцената на народно читалище „Дружба – 1870“ в Харманли.

Поводът е отбелязването на 125-годишнината на смесен хор „Славей“ в града на Белоногата. Талантливите орфейци ще представят част от репертоара, който изпълниха в хасковския театър в началото на месеца – „Ягодки червени“ – музика проф. Ал. Текелиев, „Песен за децата“ – муз. проф. Хр. Недялков, „Баба Яга“ – муз. М. Коларов и др.

Дамската формация ще представи песнопения от Д. Христов и Дм. Бортнянски, негърски спиричуел и обработките „Брала мома“ и „Бре Петрунко“ на Ст. Мутафчиев и Ф. Кутев.

Това е второто за седмицата участие на „Орфей“, след изпълнението на камерна младежка формация при представянето на книгата на поетесата Елка Няголова „Парапет към душата“ в РБ „Христо Смирненски“ в Хасково в сряда.

Заедно с концертите орфейци се подготвят активно за Международния коледен хоров фестивал в Малта в началото на декември и за седмото издание на Националния фестивал на коледната и новогодишната песен в Хасково. Не спират и прослушванията за нови певци – всеки понеделник и четвъртък от 17 до 17:30 часа в залата им в СУ „Васил Левски“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button