Любопитно

Книги по повод Деня на будителите получиха училищата и библиотеката в Димитровград

По повод Деня на народните будители кметът на Димитровград Иво Димов и председателят на Общински съвет Гергана Кръстева подариха за фонда на библиотеката на всяко едно от училищата в общината и на Градска библиотека „Пеньо Пенев“ изданията „Българската цивилизация“ и „Анти Бай Ганьо. Книга за българите“, съобщават от кметството.

„Българската цивилизация“ е историческо издание съставено от авторски научен колектив начело с проф. д.ф.н. Атанас Стаматов и под редакцията на проф. д.и.н. Александър Фол за възникване на българската цивилизация.

„Анти Бай Ганьо. Книга за българите“ събира в една книга различни оценки за българина, за приноса му в развитието на европейската култура. Книгата възстановява част от българската история на добродетели и дух, за да бъде будна историческата ни памет, в която се пази националната идентичност.

Поздравителни адреси по повод празника от кмета и председателя получиха всички училища, читалища, детски градини, културни и образователни институции в община Димитровград.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button