Спорт

Григор приключи сезона след загуба от Алкарас

Григор Димитров отпадна на осминафиналите на Мастърс 1000 турнира в зала в Париж, съобщават от федерацията по тенис.

Хасковлията отстъпи с 1:6, 3:6 пред световния №1 Карлос Алкарас. Това беше първа среща между двамата, а загубата на Димитров официално слага край на сезон 2022 в професионалния тур за него.

Карлос Алкарас започна вихрено и след два последователни пробива поведе с 4:0 гейма. До края на сета Димитров успя да вземе веднъж подаването си, но след като загуби за трети път свой сервис-гейм отстъпи в сета с 1:6 след едва 28 минути игра.

Григор стигна до първата си точка за пробив в откриващия гейм на втората част, но Алкарас я отрази с ас по правата, след което и взе подаването си. В ответния гейм испанецът проби, след което уверено затвърди за 3:0.

Димитров обаче намери сили да отговори на предизвикателството и успя да изравни – 3:3, като след това дори пропусна две последователни точки за нов пробив. За сметка на това Алкарас проби за 5:3 в следващия гейм, след което затвори срещата със свой сервис.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button