Регион

Авария е довела до изпускането на азотни оксиди от завода в Димитровград

Авария е довела до изпускането на азотни оксиди тази сутрин от торовия завод „Неохим“ в Димитровград, съобщи за Haskovo.info директорът на РИОСВ – Хасково Наталия Пачеманова.

Както Haskovo.info писа, екоинспекцията беше сигнализирана за жълто-кафяв пушек над завода. Екип беше изпратен на проверка, а междувременно от предприятието са уведомили РИОСВ, че се е задействал клапан на инсталацията за азотна киселина, която е спряла и сега не работи. Изясняват се причините за проблема, допълни Пачеманова.

В същото време автоматичната станция в центъра на Димитровград не отчете обгазяване. Към 7 часа стойностите са 5 микрограма на кубичен метър азотен диоксид при средночасова норма 200 микрограма, а към 8 часа – 20 микрограма, колкото са били и през предишните дни по това време.

Haskovo.info припомня, че подобен проблем с инсталацията на завода се появи и на 18 октомври, когато от предприятието също уведомиха РИОСВ за авария. Тогава отново нямаше обгазяване на града.

Нов сигнал за жълто-кафяв пушек над „Неохим“. РИОСВ: Няма обгазяване на Димитровград

Жълто-кафяв пушек над Димитровград, „Неохим“ уведоми РИОСВ за авария

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Геша
Геша
07.11.2022 17:46 17:46

Много чести станаха тези аварии с изпускане на газ във въздуха,да не плащаме за сероочистващи филтри и други работи и накрая клапана е заял докато дойдат инспекторите работата вече е свършена до другия път

Алоо
Алоо
07.11.2022 19:39 19:39
Отговор до  Геша

кви серочистващи филтри платен ве, платено мекере, работил ли си някога нещо или харчиш на ваще пенсията

Back to top button