Любопитно

209-килограмов глиган уцелиха в Николово

Голяма слука споходи ловната дружина в Николово.

В местността „Хасаря“ при организиран лов на глиган двете кучета на Тейнур Марем попаднаха на следа. Преследван от българско трицветно гонче на име Рекс и балканското гонче Бъг големият глиган успява да премине невредим през изстрелите на няколко пусии. Когато излиза срещу Тейнур обаче, няма същия късмет. С точен изстрел Тейнур го поваля от раз, следва и втори контролен с ловната карабина Бенели 308.

ЛовДа поздравим Тейнур Марем и неговия баща Марем Марем, който е отгледал от малки двете кучета, така че да работят в пълен синхрон с ловеца, казва председателят на ловната дружина Андрей Проданов.

Животното е претеглено на кантара на РКС село Гълъбец. По първоначални данни трофеят го очаква сигурен златен медал. Възрастта му е над 14 години, теглото 209 кг., външната част на бивника е с размери 14 см., копитото е едро.

Лов

Текст: Янко Найденов

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Мунчо
Мунчо
08.11.2022 17:38 17:38

Палячовци

Back to top button