Хасково

60 са аптеките в Хасковска област, искат и в Маджарово

60 са аптеките в Хасковска област, като 47 имат договори със Здравната каса. 113 са магистър-фармацевтите в аптеките в региона, а 90 са помощник-фармацевтите.

Данните бяха изнесени на заседание на областната комисия, отговорна за разработването на областната аптечна карта. Срокът за изготвянето й е удължен до края на ноември, допълват от областната администрация.

АптекиНа заседанието е обсъдено да се отправи предложение за разкриване на аптека в Маджарово. Секретарят на общината Татяна Стоянова коментира, че това е належащ въпрос, тъй като населението се обслужва от аптеки в други населени места.

Целта на изготвянето на областната аптечна карта е да заснеме актуалното състояние на аптечната мрежа по видове дейности и да се идентифицира необходимостта от разкриването на нови аптеки, както и да се определи броят на магистър-фармацевтите за нуждите на осъществяваната дейност. Областната аптечна карта съдържа данни за демографската структура и потреблението на лекарствените продукти за домашно лечение от населението.

Въз основа на всички областни аптечни карти ще бъде изготвена националната аптечна карта.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button