Регион

Иновативен кабинет откриха на патронния празник на училището в Меричлери

Модерен STEM център беше открит на патронния празник на ОУ „Димитър Матевски“ в Меричлери, съобщават от Община Димитровград.

Иновативният кабинет е изграден по национална програма на МОН. Той включва три зони на обучение: видео и звукозаписно студио, зона за отдих и споделяне на идеи, зона за обучение по роботика. Занимания могат да осъществяват и на терасата към основната зала, която е част от STEM центъра.

УчилищеИзвършено е функционално преустройство на помещението и разделянето му на три зони, осигуряващи различни режими на учене. За нуждите на образователния процес е закупено и техническо оборудване. Обща стойност на проекта е 54 000 лв., от които 48 600 лв. са финансиране от националната програма и 5 400 лв. е собствения принос.

Училище„STEM центровете са една чудесна форма за развитие на уменията и мисленето на учениците. За да растат децата креативни и конкурентни, трябва да им създаваме възможности за израстване, а STEM центровете са прекрасна среда за това. Бъдете здрави и успешни!“, каза кметът Иво Димов при откриването.

УчилищеГости на събитието бяха кметът на Меричлери Йордан Милев, Иван Панайотов – началник отдел „Организационно-методическа дейност и контрол“ към Регионално управление на образованието – Хасково, Али Байрямали – старши експерт по информационно осигуряване към РУО-Хасково, Димитър Кокотанеков – директор на НАОП „Джордано Бруно“, директори на училища, читалищни деятели и родители.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button