Хасково

Оставиха в ареста издирван за измами за 23 млн. долара в САЩ

Хасковският окръжен съд остави за постоянно в ареста мъж с турско и германско гражданство, издирван от властите в САЩ за измами. Досега той беше задържан за 60 дни.

Мъжът е обявен за международно издирване с червен бюлетин от Интерпол Вашингтон, САЩ за извършени в периода от юни до октомври 2018 г. престъпления за пощенска измама, банкова измама и пране на пари в Ню Джърси след предварителен договор с други лица. Те са изпращали измамливи имейли, пощенски писма и съобщения, заблудил служители на договорна компания на Министерство на отбраната в САЩ, компания за рафиниране на петрол със седалище в Република Корея.

Измамата е на стойност 23 млн. долара. За това престъпление е предвиден до 30 г. затвор.

Предстои същинското дело за неговата екстрадиция. Според съда представените данни, че той страда от хронично заболяване, не пречат да остане в ареста. Определението подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button