Любопитно

Детски хор „Орфей“ започва концертен маратон

Концертен маратон започват от Детски хор „Орфей“ на 1 декември от 18:30 часа в Младежкия център.

На хасковска сцена певците ще представят репертоара, с който ще участват в Международен коледен хоров фестивал в Малта. Там децата ще направят световна премиера на песни от български композитори, които са създадени специално за хасковския коледен фестивал. Така те ще станат посланици на новата българска хорова песен.

Предвиждат и срещи на създателя на фестивала в Хасково – Елена Цветкова с организаторите на този в Малта. Идеята е в следващите издания и на двата хорови форуми да се осъществят хорови лаборатории за разучаване и изпълнение на творби на български композитори.

Детски хор „Орфей“ при Младежкия център ще участва в пет концерта за трите дни на престоя в Малта. Изявите са предвидени в градовете Калкара, Сенглея, Коспикуа и Виториозо. Певците са поканени да се включат и в програмата на традиционното коледно селце в Калкара. „Орфей“ е единственият детски хор, поканен за участие в международния хоровия форум.

Участието се осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ и община Хасково. Част от средствата за пътуването са награда за децата от Младежкия център по повод 45-я рожден ден на състава.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button