Регион

53 деца тренират плуване в градина „Пролет“ в Димитровград

Открит урок по плуване проведоха малчугани от детска градина „Пролет“ в Димитровград, съобщават от общината.

На заниманието присъстваха кметът Иво Димов, експерти от образованието, директорът на детската градина Тонка Александрова, учители и родители. „Пролет“ е единствената градина в общината, в която има плувен басейн.

Басейн„За последните две години общината инвестира над 100 000 лв. в ремонта на басейна на детската градина. Направихме основен ремонт на вентилационна инсталация на басейна, ремонтирахме покривната конструкция, машинното, физкултурния салон, басейна и високото покривно тяло. Във вътрешния интериор за мебели и оборудване със средства от общинския бюджет инвестирахме над 65 000 лв. за последните четири години и резултата е налице. Политиката ни е за подобряваме базата за обучение, отглеждане, спорт и занимания, за да създаваме условия за по-здрави и двигателно активни деца“, каза кметът.

Басейн„Заниманията по плуване се провеждат всеки ден, в рамките на 30 минути от треньора Иван Илиев, а интересът и желанието на децата към плуването е голям“, заяви директорката.

Басейнът в ДГ „Пролет“ е направен през 1984 г. Тренировките по плуване се провеждат всеки делничен ден от 15:30 ч., в рамките на 30 минути. Плуване тренират общо 53 деца от II-ра, III-та и IV-та група, чиито родители са изразили желание за това.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button