Хасково

Арести за дрога и кражби при спецоперация в Хасковска област

304 души и 238 автомобила са проверени на 13 януари в Хасковска област при полицейска операция срещу конвенционалната престъпност, съобщават от областната дирекция на МВР.

Инспектирани са 24 търговски обекта, 16 заведения за хранене и 5 заложни къщи. При проверка на автомобил на автомагистрала „Марица“ край Свиленград са открити 458 ментета. Колата е управлявана от 20-годишен мъж от Пловдив.

Хасковските полицаи са иззели 500 грама тютюн и 146 цигари без бандерол.

В Хасково са задържани трима с дрога. В 21-годишен са намерени 2.5 грама марихуана, 51-годишен е хванат с 2 грама кристално вещество, а 58-годишна – със 102 грама канабис.

При акцията са иззети още 10,8 кубика дървесина от жители на Хасково и селата Нова Надежда, Елена и Узунджово. Нарязаните дървета са били без контролна марка и превозен билет.

Задържани са и двама хасковлии, превозващи арматурно желязо в каруца. Те признали, че са го откраднали в района на улица „Ком“.

В акцията е издирен и 32-годишен мъж, който задигнал мобилния телефон на хасковлийка в центъра на града.

28-годишен е заловен за кражби от кафе автомати в Харманли. В рамките на месеца, младежът разбил и откраднал от 5 кафе машини монетите на стойност около 900 лева. След довеждането му в управлението той признал действията си и казал, че е проиграл парите.

Пътните полицаи са съставили 27 фиша и 21 акта на водачи, нарушили Закона за движение по пътищата. Задържани са шестима дрогирани шофьори.

Тази нощ на ГКПП „Капитан Андреево“ е арестуван 32-годишен турски водач на камион, който е шофирал с 1.49 промила алкохол. Той е отказал да даде кръвна проба.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button