Любопитно

Тракийци поздравиха диригентката Стефка Младенова за личния й юбилей

Тракийското дружество „Георги Сапунаров“ и читалище „Тракия 2008“ в Хасково аплодираха юбилярка – дългогодишният диригент и учител по музика Стефка Младенова.

Надарен музикант, Стефка Младенова е известна със създадения от нея смесен хор „Лира“ при хасковската Езикова гимназия „Асен Златаров“, оставил ярки следи в културния живот на града. Част от богатия й творчески път е посветен на ръководството на женския хор при Представителния ансамбъл за народни песни и танци „Китна Тракия“.

ПразникПод нейната палка певиците печелят аплодисменти и призове, правят още една стъпка към блясъка на хоровото изкуство, а диригентката е удостоена с престижния почетен знак „Златен век“ на Министерството на културата.

ПразникСтефка Младенова е не само потомствен артист, а и майка и леля на млади талантливи музиканти, чиито имена трайно са влезли в родните афиши. Позабравен днес е фактът, че тя е съавтор на учебник по музика за 8 клас, просъществувал цели 22 години. Тя е и консултант при издаването на други учебни пособия по музика.

Гордеем се, че Стефка Младенова е част от нас, каза председателят на читалищното настоятелство инж. Димитрийка Христова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button