Спорт

Адрияно Дженев е осминафиналист на Australian Open

Хасковлията Адрияно Дженев постигна втора победа и се класира за осминафиналите на първия за 2023 година турнир от Големия шлем – Откритото първенство на Австралия за юноши, съобщават от федерацията по тенис.

Дженев показа характер и успя да пречупи Зоран Лудоски от Сърбия. Българинът победи със 7:5, 7:6(6) за 1 час и 58 минути игра.

Адрияно навакса на три пъти пробив пасив в първия сет. При 5:4 той пропусна един сетбол, но при 6:5 успя да стигне до решителен брейк.

Втората част мина без нито един пробив и се стигна до тайбрек. В него Дженев спаси сетбол при 5:6 точки и след серия от три поредни точки затвори мача в своя полза.

На осминафиналите талантът ще играе срещу №3 в схемата Алексадър Блок от Белгия.

При девойките Елизара Янева загуби във втория кръг на сингъл с 1:6, 5:7 от №711 в световната ранглиста за жени Хаю Киношита от Япония.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button