Хасково

Служителите в пощите в Хасковска област обявиха стачна готовност

Служителите в Български пощи в Хасковска област и в страната са в стачна готовност.

На 26 януари Синдикалната федерация на съобщенията към КНСБ и Федерация „Съобщения“ към КТ „Подкрепа“ стартираха подписка на служителите в пощите в цялата страна. Подписката е във връзка със законовата процедура за провеждане на стачни действия в дружеството и е съгласно Закона за уреждане на колективни трудови спорове.

Работещите в пощите са готови на безсрочни ефективни стачни действия. Исканията им са за увеличение на заплатите с 25% от 1 януари 2023 г., увеличение на ваучерите за храна от 60 на 100 лв., както и подобряване на условията на труд и материално-техническата база – осигуряване на климатици, съвременна компютърна и офис техника и оборудване, подобряване на санитарно-битови условия.

Към 31 януари в Хасковска област са събрани 245 подписа в подкрепа на исканията. Това са 90% от работещите в „Български пощи“ в региона. Възнагражденията им към момента са между 712 и 849 лв. и то след актуализация през юни 2022 г.

Стачката се очаква да преустанови работата на пощенските станции и предоставяните услуги.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button