Хасково

Общината ще кандидатства за ремонт на двата блока на общежитията – ВИДЕО

Общинският съвет даде съгласие община Хасково да кандидатства с предложение за изпълнение на инвестиция за ремонт на Обединените ученически общежития в Хасково по Националния план за възстановяване и устойчивост.

Става въпрос за десететажния блок 1 и девететажния блок 2, които са публична общинска собственост. Предвидени са конструктивно укрепване, мерки за енергийна ефективност, саниране, ремонт на покрив, подмяна на дограма, ВиК и ел.-инсталации. Планира са и доставката на ново обзавеждане и оборудване.

Максималният размер на предложение по процедурата е 6 млн. лв. с ДДС. Не се изисква съфинансиране, като работата трябва да приключи до 31 месеца, но не по-късно от 31 май 2026 г. Крайният срок за подаване на проектни предложения е 16 юни 2023 г.

ПГДСОбщинските съветници дадоха съгласие и за участието на общината като партньор за изграждането на център за високи постижения в професионалното образование в ПГДС „Цар Иван Асен II“ по Механизма за възстановяване и устойчивост.

Става въпрос за изграждането на нова сграда, включваща лаборатории и учебни зали, която ще бъде обзаведена и оборудвана с високотехнологични машини и съоръжения.

ПГДС е единствената гимназия в Хасковска област, определена да получи статут на Център за високи постижения. Максималният допустим размер на инвестицията е 3 462 857 лв.

Сесията с 11 точки в дневния ред завърши за по-малко от половин час.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button