Спорт

Националният отбор по бадминтон с три хасковлийки е на финал

Женският отбор на България спечели срещу Латвия с 5️:0️ победи във втория си двубой от Европейската квалификация за жени отборно по бадминтон, която се провежда до неделя в столичната Бадминтон Зала Европа, съобщават от федерацията.

Така националните ни състезателки записаха втори успех след този с 4️:1️ срещу Ирландия в четвъртък и се класират за финала в неделя.

В отделните срещи Калояна Налбантова победи Екатерина Романова с 21:14, 21:9 за 27 минути, Христомира Поповска надделя над Йева Попе с 21:15, 13:21, 21:5 за 38 минути, а Таня Иванова от Хасково спечели срещу Диана Стогния с 21:17, 2:0 и отказ на съперничката й след 16 минути игра.

На двойки хасковлийките Стефани и Габриела Стоеви разгромиха Анна Купча и Екатерина Романова с 21:7, 21:11 за 21 минути, а Михаела Чепишева и Цветина Попиванова спечелиха без игра след отказ на Йева Попе и Диана Стогния.

На финала утре от 10 часа България ще играе с Турция.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button