Хасково

Наемат 116 безработни за 4 месеца в Хасковска област

116 безработни ще бъдат наети за 4 месеца по регионалната програма за заетост, която беше приета от ресорната комисия в областната администрация.

85 от хората ще са на пълно работно време, а 31 ще работят между 4 и 6 часа. В областна администрация ще бъдат ангажирани 6 души, в Община Хасково – 12, Община Димитровград – 14, Община Минерални бани – 7, Община Стамболово – 12, Община Ивайловград – 11, Община Свиленград – 8, Община Любимец – 8, Община Тополовград – 9, Община Харманли – 9, Община Маджарово – 10, Община Симеоновград – 10.

467 643 лв. са отпуснати за Хасковска област от социалното министерство за наемане на безработните хора. Става въпрос за няколко целеви групи: младежи до 29 г., продължително безработни, хора над 55 г., безработни с основно и по-ниско образование, без квалификация, самоопределящи се като роми и хора с трайни увреждания.

БезработниНовонаетите ще поддържат и охраняват държавно и общинско имущество, ще извършват ремонтни дейности, ще поддържат зелени площи, ще са ангажирани в опазването на културно-историческото наследство, ще изпълняват дейности, свързани с осигуряването на грижа в домашна среда за нуждаещи се.

Програмата започва на 1 август и ще приключи на 1 декември тази година.

Безработни

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button