Важно

Коментарите на хасковските политически лидери за оставката

Бойко БорисовОставката на кабинета Борисов е депозирана в Народното събрание, съобщи от парламентарната трибуна председателят Цецка Цачева. Депутатите ще гласуват дали правителството да бъде освободено утре.

Haskovo.info потърси коментари на ситуацията от лидерите на основните политически сили в Хасково. Ето какво заявиха те:

Иво Димов – областен координатор на ГЕРБ
– Засега няма да коментирам подробно това, което се случва. Единственото, което мога да кажа е, че ако оставката на кабинета бъде приета, това означава, че в следващите 5-6 месеца България ще бъде в безтегловност.

Стефан Танев – областен председател на БСП
– Очакваше се това да стане с оглед случващото се в държавата през последните дни. Надявам се всички политици да проявят разум. Според мен най-добрият изход от ситуацията, ако оставката на правителството бъде приета, е сформиране на експертно правителство.

Гален Монев – регионален координатор на Атака
– Сега е ред да се седне на кръгла маса, като от едната страна са политическите партии, а от другата страна – протестиращите. Дойде време да дойде експертно правителство, в което да има представители на протестиращите. Служебният кабинет е нещо много опасно. Вярваме в българския народ и в това, че ще направят правилния избор на предстоящите избори.

Димо Стоянов – общински председател на СДС
– Лично аз считам, че оставката няма да доведе до нищо по-добро, а до по-лошо. До изборите остава малко време и каквото и правителство да има, то няма да свърши никаква работа. Можеше да остане правителството, колкото и да не го харесваме. Предполагам, че сега Борисов започва да си играе с народната любов, но това няма да довете до нищо хубаво, още повече, че дава несигурност и на партньорите ни в чужбина.

Антони Пашов – общински лидер на ДСБ
– Това е навременен ход, който трябваше да се случи. Най-логично е да има служебно правителство, което да бъде определено от всички партии, но с участието на експерти, а не на политици. Изборите трябва да се проведат  до 1 май трябва да се проведат изборите за да са преди празниците.

Диян Бояджиев – областен лидер на „България на гражданите“
– Това беше необходимо действие при така стеклите се обстоятелства. Не очаквам обаче народното недоволство да спре, защото гражданската позиция изисква да бъдем нащрек за интересите на всички и да живеем в нормална държава и е хубаво чувствителността на народа да не спира до тук. Трябва да се стигне до там, че да хората да поискат справедливи отговори на въпросите, на които няма отговори. От тук нататък единственото смислено решение е служебен кабинет, който да проведе честни избори.

Областният председател на ДПС Мехмед Атаман е с изключен телефон. Общинският Кадир Иса не вдига. Ще публикуваме коментара им, веднага щом се свържем с тях.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Стефан Димитров
Стефан Димитров
20.02.2013 14:01 14:01

България премина в безтегловност след като ГЕРБ дойде на власт чрез фалшифициране на изборите –разграби и опустоши държавата като я постави на дъното в блатото. Ако има истинска съдебна система в България -незабавно трябва да започне съдебно дирене на голяма част от министрите от Правителството – за крупни злоупотре*и с властта .

До Иво Димов
До Иво Димов
21.02.2013 8:27 8:27

Ивчо,Димов,не те ли е срам да се изказваш за тия неща?Ти лъга най безочливо,показваше фалшива диплома,лъжеше като Хасковско циганче,баламосваше народа.Последвай лидера си и си иди щото си маскара,лъжец и др.Всички гербери сте едни лайна,вън от землянката!!!

Back to top button