Регион

Локомотив изгоря на гарата в Свиленград, отмениха бедственото положение в Тополовград

Локомотив се запали снощи на жп гарата в Свиленград, потвърдиха за Haskovo.info от областната противопожарна служба.

Старата машина е правила маневра и изведнъж е пламнала. Машинистите са се пробвали да изгасят огъня, но не са успели и на помощ са дошли две пожарни, които са потушили пламъците. При инцидента няма пострадали, като се изясняват причините за пожара.

Читатели на Haskovo.info изпратиха снимки от гасенето на локомотива.

Локомотив

От областна администрация съобщават, че бедственото положение в община Тополовград е отменено към 9 часа тази сутрин. То бе обявено по повод огромния горски пожар, който се разрази в Сакар планина в близост до село Българска поляна. Огнището на пожара вече е успокоено, тази сутрин дежурните противопожарни екипи направиха пълен обход по целия периметър на пожара.

При поредното бедствие в областта бяха унищожени над 12 000 декара площи, от които над 9 000 декара иглолистни и широколистни гори.

Над три дни продължи борбата със стихията. За нейното потушаване бяха ангажирани стотици пожарникари, полицаи, военни, горски, общински служители и доброволци.

Причината за възникването на пожара е нерегламентирано почистване на пасища с тежка селскостопанска техника.

Локомотив

Изпрати новина

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button